La plaça de l’Ajuntament d’Igualada
La Plaça de l’Ajuntament d’Igualada compta amb una zona porticada, avui només conservada a la banda nord-oest. Originàriament era molt més extensa, doncs ocupava tota la plaça.
L’any 1912 es van enderrocar les voltes que feien xamfrà amb la travessia de Sant Sebastià, i l’any 1932, les que donaven al carrer de Santa Maria.
Es tracta de la plaça que conforma el centre de la vida igualadina i està presidida per l’edifici de l’Ajuntament.
És una obra que forma part del Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.
L’espai ocupat per aquesta plaça ha sofert nombroses modificacions al llarg dels segles, i prové de la unificació dues places menors en una de sola, la plaça Nova (esmentada des de l’any 1337) i la plaça del Blat (de la qual existeixen testimonis des de l’any 1356).
La nova plaça, coneguda des d’aquell moment tota ella com a plaça del Blat, va adoptar l’estructura irregular en forma de “T” que es va mantenir fins a l’any 1910.
Durant segles va esdevenir espai pel mercat de la població. L’any 1910 es va enderrocar l’illa de cases que hi quedava per construir l’edifici modernista conegut com la “Pajarera”, per utilitzar-lo com a mercat cobert.
L’any 1963 va ser enderrocat aquest l’any 1963 es construí en el seu lloc, l’any 1976, una font lluminosa. El 1987 es va treure la font i es recuperà l’espai central de la plaça.