Pollastre de pagès farcit amb foie
Ingredients per a quatre persones:
1 pollastre de pagès de 2,5 kg desossat
Ceba, all, tomàquet, sal, pebre, canyella, aigua, vi ranci, oli d’oliva i fetge d’ànec o oca fresc
Paper film transparent i malla per lligar la peça.
Elaboració: per la farsa, agafem un fetge d’ànec o d´oca fresc, és a dir cru. El netejem el trossejem, salpebrem i reservem al frigorífic. És opcional afegir-hi ratlladura de tofòna, bacó, nous, poma…Posem el pollastre amb la pell cap a baix sobre del film, salpebrem distribuïm la farsa deixant lliure els extrems. Ajudant-nos amb el film, anem enrollant-lo fins que ens quedi una peça tancada i el guardem una estona al congelador. Retirem el paper de film i la lliguem amb la malla. Salpebrem i marquem la peça per sellar la carn i donarli un bonic color.
En una safata disposem el pollastre la ceba a juliana, els tomàquets per la meitat, els alls sencers, una branca de canyella i ho salpebrem. Hi afegim una mica d’aigua, vi ranci i un rajolí d’oli d’oliva. Ho liquem al forn a 180º durant 1h i 15 min. donant voltes de tant en tant i afegint una mica d’aigua si veiem que s’ha assecat molt.
Per fer la salsa, traiem el pollastre de la safata de forn i tota la resta (verdures, sucs) ho triturarem amb la túrmix. A continuació, ho passem per un passapuré i la salsa ja està a punt.
La presentació la podem realizar de diferents maneres. Tallant el rodó de pollastre a talls i la salsa per sobre. També podem presentar-ho sencer en una bonica safata amb la salsa a part i tallar-ho davant dels convidats.
www.castellorpi.com