Faves a la Catalana
Ingredients per a quatre persones:
4 kg de faves tendres
2 cebes tendres
1 manat d’alls tendres
4 talls de cansalada
1 botifarra negra grossa
1/2 litre de vi blanc
Llorer, fulles de menta, pebre vermell, oli i sal
Preparació: es talla la cansalada a trossets i es posa amb oli a sofregir. Quan ja estigui rossa es tira la ceba i els alls tallats petits, les fulles de menta, el llorer i el pebre vermell, i ho sofregiu fins que la ceba estigui tova. Afegiu les faves pelades, el vi blanc i la sal i es deixa coure fins que les faves canvien de color, aproximadament al cap d’una hora i mitja. Per últim es posa la botifarra negra a trossos grossos perquè no se’ns desfaci; ho deixem deu minuts més i ja les tenim a punt.
Anoia
Arròs Paperer
Art
barraques de pedra seca
Bellprat
botifarra
Cabrera d'Anoia
Calaf
Camí Ral
cassola
Castells
cigronet
Cultura
Festa
figues
Fira
formatge
fruita dolça
GASTRONOMIA
Història
Igualada
La Llacuna
La Torre de Claramunt
Llibres
Mala Dona
Medieval
mel
mercat
Modernisme
Montserrat
Piera
pollastre
préssec
recepta
restaurant
rural
Salts d'Aigua
Teatre
Vallbona d'Anoia
Veciana
vi
Vila del Llibre
Vilanova del Camí
vinya
Òdena