Castell del Bedorc

Castell datat al segle XII, del qual destaca la torre albarrana que domina el camí ral al seu pas entre la conca d’Òdena i el Penedès.


Castell de Cabrera

Castell originari del segle XI que conserva un potent llenç de muralles i l’església d’origen romànic. Al segle XVII s’hi superposà un ampli casal rectangular, conegut com a Casa dels Móra.


Castell de Calonge

Castell originari del segle XI, que va experimentar ampliacions en èpoques posteriors. En destaca una gran sala coberta amb volta de canó.


Castell d’Argençola

El castell d’Argençola va ser erigit a principis del segle XI, per tal de controlar la zona davant les freqüents incursions musulmanes. Actualment són visibles només una torre circular i altres recintes, si bé el gruix de les estructures romanen com a restes arqueològiques.


Castell de la Roqueta

Petit castell roquer datat al segle X, amb restes de diverses estructures i un impressionant domini visual del seu entorn.


Castell de Segur

Fortalesa imponent cenyida per una muralla de grans carreus i coronada per un edifici amb torres. Gaudeix d’una visió excepcional de l’entorn.


Castell de Freixe

Castell del qual destaquen actualment la torre cilíndrica i l’església romànica adossada, amb un peculiar parament de còdols. Va ser clau en el repoblament de l’Anoia, i dominava un terme ric en recursos naturals.


Torre de Contrast

La torre de Contrast, amb origen al segle XIII o anterior, és un exemple perfecte de torre pensada com a construcció aïllada, amb forma cilíndrica i porta al primer pis.


Castell de la Torre de Claramunt

El castell de la Torre de Claramunt és un dels pocs de l’Anoia que encara estan habitats. Amb origen al segle XI, l’edifici va ser ampliat en diverses èpoques. Són especialment destacables les façanes sud i est, d’estil renaixentista, erigides a finals del XVI.