D’melis: hidromel a partir d’una recepta mil·lenària

Alguns dels productes que elabora D’melis són l’hidromel (que s’obté bàsicament de la fermentació de la mel i el pol·len,) el vinagre de mel “melagre”, una cervesa amb hidromel i tres varietats de paté.

Data: 02/04/2019

Can Torrens, més d’un segle d’embotits artesans

Al bell mig de Sant Martí Sesgueioles, Can Torrens manté l’essència de l’ofici de xarcuter amb l’elaboració d’embotits de forma artesanal.

Data: 20/02/2019

Ous Marimon, més frescos impossible

Els ous Marimon surten de gallines ponedores que arriben a la granja amb unes 15 setmanes de vida i que mengen pinso “certificat i equilibrat” que elaboren en una cooperativa de Santa Coloma de Queralt. El tipus d’alimentació va variant amb l’edat de les gallines.

Data: 28/01/2019

Caves i vins amb experiències al sud de l’Anoia

Des de fa un segle, la família Pagès s’ha dedicat a l’elaboració de vins d’alta qualitat. Pagès Entrena elabora vuit referències de cava, especialment d’alta gamma com els gran reserva i brut nature.

Data: 17/12/2018

Productes Ecològics Puig Aguilera, xai ecològic de la granja a la taula

Al peu del Puig Aguilera, a Can Jorba de les Planes (Òdena) fa generacions que es dediquen al camp i al voltant de mig segle que es dediquen a la ramaderia. Des del 2010 crien xais amb models de producció ecològica.

Data: 27/11/2018

Montbruc, oli nascut al peu de Montserrat

L’oli Montbruc s’elabora al municipi del Bruc amb la filosofia de la proximitat i el quilòmetre 0 cuidant tot el procés per obtenir un resultat excel•lent

Data: 30/10/2018

Mas Buret, una mel de premi

En un paratge de Santa Margarida de Montbui s’ubica Mas Buret, on la quarta generació de la família Oliva regenta una empresa que produeix i comercialitza mel.


Espina de Ferro

Espina de Ferro és una cervesa artesana de Vilanova del Camí. Des del gener de 2018 elaboren les seves cerveses al seu propi obrador


Mas d’en Nogués: fruits secs artesans, de proximitat i amb valor afegit

Mas d’en Nogués porta prop de dues dècades portant a taula fruits secs al natural o cuinats a partir de receptes tradicionals, a més, les ametlles al natural i en les seves diferents elaboracions compten amb la certificació de producte ecològic i tots els productes que elaboren estan certificats com a productes sense gluten.

Data: 26/06/2018

Esquius: artesania i innovació al Mercat de la Masuca

Al bell mig del Mercat de la Masuca d’Igualada hi ha la parada de la carnisseria i xarcuteria Esquius. Amb origen al 1961, ara és la segona generació la que regenta el negoci.

Data: 17/05/2018

Làctics La Tossa,  fets amb dedicació i cura

Sota la imatge d’una de les icones més conegudes de la comarca de l’Anoia, Productes Làctics La Tossa porta més de 30 anys elaborant formatges i altres productes amb la llet com a cuidada matèria primera.

Data: 11/04/2018

Forn de Jorba, un pa com els d’abans

La tradició i l’artesania en l’elaboració del pa es fa més fàcil amb un forn que acumula prop d’un segle d’experiència. El Forn de Jorba, a l’Avinguda Canaletes del municipi, continua elaborant els seus productes al mateix forn que quan va obrir la botiga, l’any 1930, a la que llavors era la carretera entre Barcelona i Madrid.

Data: 08/03/2018

Cal Vilaseca, fruits del camp de km0 i sense intermediaris

L’activitat agrària a la finca de Cal Vilaseca, de La Torre de Claramunt, és l’origen d’una empresa que pretén portar els productes del camp a la taula amb la major qualitat i el menor temps possible.


Mas dels Clavers: Vins amb segles d’experiència al darrere

Les vinyes de Mas del Clavers ocupen unes 23 hectàrees distribuïdes en dues finques, la de Can Gallego i Can Codony, a uns 350 metres d’altitud al terme municipal de Cabrera d’Anoia. L’activitat vinícola del mas data del segle XV i fins i tot alguns cellers antics s’han reconstruït i encara s’utilitzen a l’actualitat.

Data: 08/01/2018

Cal Serrats, carn de xai criat en plena natura

Cal Serrats és una empresa familiar ubicada a la masia del mateix nom a Argençola. Conreen les seves pròpies terres i fan pasturar les seves ovelles per camps i boscos de l’entorn.

Data: 26/10/2017

Pep Mestre Agricultura Ecològica: cereals i llegums bons per a la salut i per a l’entorn

Pep Mestre Agricultura Ecològica és una empresa familiar que es proposa preservar varietats antigues i donar a conèixer al màxim els beneficis de l’agricultura ecològica. El seu objectiu és preservar el medi ambient, per aquest motiu no utilitzen productes de síntesis, com adobs químics i herbicides. D’aquesta manera, els aliments conserven tot els nutrients i son més saludables per les persones.

Data: 09/06/2016

El préssec, una dolça especialitat del sud de l’Anoia

El préssec de la Fortesa ha anat guanyant en reconeixement al llarg dels darrers anys, i bon exemple és el mercat de la fruita dolça que acull Piera els diumenges d’estiu.

Data: 26/07/2017

La Lenta, passió per la cervesa

La Lenta són una empresa igualadina que elabora cerveses seguint el mètode tradicional, sense additius ni conservants, sense filtrar ni pasteuritzar.


Marmeles, ametlles amb tradició i innovació

Marmeles és l’aventura empresarial que tres joves impulsen des de fa un any des d’una masia de Sant Martí de Tous. El producte, l’ametlla marcona o mediterrània torrada a partir d’una recepta tradicional que han mantingut després de la jubilació dels seus creadors, que les elaboraven a Santa Coloma de Queralt.


Cal Pepe: Innovació sense oblidar la tradició

La Cristina i en Josep Grados són la segona generació que regenta Cal Pepe, al nucli urbà de Santa Margarida de Montbui. El seu pare va obrir la cansaladeria el 1973 a la cèntrica Carretera de Valls i ara són ells els que combinen la tradició que han vist sempre al negoci familiar amb la innovació que demanen els nous temps.


Cal Codina de Tous, botiguers des de fa més de cent anys

Els germans Josep i Emma Codina són la quarta generació de l’empresa Cal Codina de Tous. Tenen un obrador de cansaladeria i el supermercat, que és franquícia de Caprabo. El seu objectiu principal com a empresa és “oferir un bon servei als nostres clients”.


Can Mabres, carn de criança natural directe del camp a la porta de casa

Can Mabres és una explotació agropecuària familiar destinada bàsicament a l’engreix de vedells (des dels 5 mesos), elaboració i distribució del producte, sense passar per cap distribuïdora, ni centres logístics, sempre a les mateixes mans fins que arriba a casa del client. Pràcticament, tot el cercle de producció en un paratge natural de Castellolí.


De la Maria: Fruites i verdures ecològiques i a domicili

Maria Rovira Duran és un projecte que va néixer fa 23 anys, amb l’únic objectiu de produir fruita i verdura de qualitat. També “per a fer realitat el que sempre havia volgut ser, pagesa”, explica la pròpia Maria. Es tracta d’una explotació familiar, i el pes de l’empresa el porta ella, amb el suport del seu marit, el seu fill i la seva família.


Pastisseria Pla, tradició i artesania des de 1888

La pastisseria de Cal Pla la va fundar Manuel Pla i Torrents l’any 1888 i el negoci ha anat passant de generació en generació fins a dia d’avui. L’any 1994, la Generalitat de Catalunya va atorgar a Hermini Pla el premi de “Mestre Artesà”, en reconeixement a la continuïtat en la tasca artesana dins d’un ofici.


Molí d’oli Can Gibert, més de cent anys de tradició i qualitat

La tradició familiar de Molí d’oli Can Gibert, a Sant Genís, Jorba, va començar fa més de cent anys, amb un objectiu: produir oli de qualitat. “El primer molí data d’abans del 1800”, explica Josep Torra, els avis del qual ja feien oli per donar valor afegit als productes del camp, en aquest cas a l’oliva. “Antigament algunes cases tenien molins, i els pagesos dels voltants hi portaven les olives per moldre-les”.


L’Hortet del Bruc, collita ecològica a la porta de casa

Fruita i verdura ecològica cultivada sense presses ni químics, només des de l’amor i la passió per la terra i la salut. Així són els productes que es poden trobar a L’Hortet del Bruc, 100% naturals, directe del camp, sense que hagin de viatjar des de l’altra punta del món i a la porta de casa.


Cooperativa AgroIgualada

En el curs de la seva història, Agro Igualada ha estat coneguda per tota la comarca amb diferents noms, però sempre amb la mirada posada en el mateix horitzó: el món agrari.


Anthophila, mel amb totes les seves propietats naturals

Mel pura, extreta dels seus ruscos d’una manera totalment mecànica, perquè arribi a taula conservant intactes totes les seves propietats.


Formatgeria Ancosa, formatges de qualitat i proximitat

Formatges de proximitat elaborats de manera artesanal, a La Llacuna.